top of page

באירופה

עמית המורה

כחלק מהניסיון ללמוד להיות מורה טוב, גיליתי כי איי שם בעולם קיימים לא מעט אנשי חינוך חולמים, שרצו לעשות את הדברים אחרת, אנשי חינוך שכבר ניסו, התנסו, עשו מהלכים כאלו או אחרים עם הבירוקרטיות של המערכות השונות בהן נפגשו, יישמו והקימו מסגרת חינוכית חדשה, מספיק טובה, כדי שמס' משפחות ישלח את ילדיהם אליה.
איך אפשר ללמוד מה קורה במסגרות האלו? מהם רגעי ההצלחה? מהי למידה עבורם? 
החלטתי לבדוק זאת ולהתנסות בהוראה שם. וביוזמה אישית פניתי, תיאמתי והגעתי לתשע מסגרות חינוך ייחודיות ברחבי אירופה בהן שהיתי, לימדתי ולמדתי המון. פגשתי משפחות, תלמידים, מורים, והמון המון למידה, חלומות, חזון ועשייה. 
כשתכננתי את הביקורים חשבתי שבכל בית ספר אלמד סדנא שתמשך כשלושה שבועות, ובמהלך שאר זמן אתנסה בשיעורים, אראה איך מתקבלות החלטות, מהו החזון של כל מסגרת ואיך שומרים עליו. לשמחתי (בהתחלה זה היה נורא קשה) גיליתי, שמסגרות אחרות לא בהכרח פועלות בסכמה של שיעור אליו מגיעים תלמידים, ובין מסגרת למסגרת מצאתי את עצמי לומד, מתמודד ומתמקם בתוך כללים חדשים של תרבות, פדגוגיה ותפיסה. היו מקומות שבהם יצרתי פרויקטים, היו כאלה שבהם השתלבתי בלמידה הקיימת והיו גם כאלו שפשוט הרגשתי כמו ילד הלומד בתוך המסגרת.
עם הביקורים פיתחתי ניסיון של.. ביקור בבתי ספר אלטרנטיביים, וזיהיתי כי בעיה גדולה של בית ספר אחד, היא משהו שבית ספר במדינה אחרת פותר בקלות. השתלבתי בישיבות עם הקהילה ועם ההורים, קישרתי אותם לאנשי חינוך מדהימים אחרים, ושיתפתי בפתרונות שבתי ספר אחרים מצאו.
את התובנות והחוויות מהמסע וממהלכים אלו השתדלתי להביא בכתבות ופוסטים שונים, תוכלו  למצוא אותם בעמוד הפייסבוק שלי ובכתבות שכתבתי ל-Xnet.
 
במידה ותרצו לשמוע עוד על המסע, אתם מוזמנים להזמין אותי להרצות בנושא, אשמח לשתף ולהציג את בתי הספר, לחשוף תמונות מתוך חיי היום-יום שלא יכולתי להעלות לרשת, סיפורים וחוויות אישיות מתוך הניסיונות המוצלחים יותר ופחות ללמד שם. מה הייתי לוקח לכאן, ומה גיליתי שבעצם עובד כאן יותר טוב. [צרו קשר]

bottom of page