עמית המורה
נעים להכיר,
מיהו ומהו איש חינוך טוב? מה זה אומר להכין לחיים? מה זה אומר ללמד בהתאם לערכי המאה ה-21?
אלו שאלות שהפכתי למסע למידה לאורך החיים.
לימדתי וחינכתי כ-3 שנים בחינוך הדמוקרטי, שם, בעזרת הגמישות המערכתית, התנסיתי בהקמת והובלת שיעורים ופרויקטים שונים שניסו לתת מענה וחיבור לעולם הטכנולוגיה והמדיה. שיעורים אלו זכו להכרה עירונית ומערכתית.
לאחר מכן, יצאתי לשנת למידה באירופה, יצרתי קשר עם בתי ספר ואנשי חינוך בעולם שהאמנתי כי הם מנסים בכל כוחם לייצר חינוך אחר ורלוונטי. בכל בית ספר לימדתי כ-3 שבועות, שוחחתי רבות עם אנשי הצוות ולמדתי המון על פדגוגיות שונות, סוגי מערכות, התמודדיות מורכבות עם קהילה ומדיניות חינוכית מקומית, ופיתחתי את כישורי הגלובליות והשיתופיות שאני מאמין שהם כישורים הכרחיים לחיים במאה ה-21. לימדתי ושהיתי בבתי ספר שונים באנגליה, פינלנד, הולנד, גרמניה, צ'כיה, פולין, יוון, צרפת, רוסיה ובולגריה.
חזרתי לארץ מתוך אמונה כי ה-DNA של חדשנות ושאיפה לחינוך טוב קיים גם במערכת הציבורית ושווה ללמוד ממנו ולעבוד יחד איתו. הצטרפתי לבית ספר השש שנתי עירוני א', כמורה, כחונך, רכז תקשוב וניו-מדיה וכשחקן חיזוק לתהליכי השינוי שההנהלה רוצה להוביל.
כיום אני מכשיר מורים, מלווה ומייעץ לבתי ספר בתהליכי התחדשות חינוכית. אתגרי התקופה הנוכחית מזמינים אנשי חינוך לחשוב מחוץ לקופסה על מנת להתמודד עם המציאות המורכבת. אני מנסה לתמוך ולתת כלים, בהסתמך על היכרותי עם מערכות חינוך בארץ ובעולם, בדגש על חינוך לחיים דמוקרטיים ורלוונטיים לחיים בעולם המשתנה.
במקביל לעשייה החינוכית, לאורך השנים המשכתי ללמוד ולחקור גם באקדמיה. לקחתי חלק בקבוצת מחקר של אוניברסיטת בן גוריון שעסקה באיך ניתן לפתח בכתה את המיומנות של ראיית האחר.
בעיני, הפוטנציאל שיש בשיתוף ברשת וניהול תדמית דיגיטלית הוא משמעותי, חשוב לי לשתף את כל מה שאני לומד ולקבל פידבק וללמוד מחכמת ההמונים הבלתי נגמרת שקיימת כאן.
הדרך עוד ארוכה, אבל עבורי, היא ממש מעניינת ומלאת סיפוק, מוזמנים להצטרף למסע שלי.